Annons:
Etiketternyheterartikel
Läst 3987 ggr
[Jens]
5/26/13, 9:25 AM

iOS 7 presenteras på WWDC den 10 juni

iOS 7 kommer att släppas i tid och det är verkligen en glädje för oss som har väntat så länge. Den 10 juni startar WWDC i San Francisco.

Sedan Sir Jonathan Ive tog över efter Scott Forstall så tror många efter alla rykten att iOS 7 kommer med en helt ny design. Rykten säger att nya iOS7 kommer få ett ‘platt utseende’ liknande Windows Phone ”Metro” UI. 

Vad är ‘platt utseende’? Knapparna kommer inte längre t ex ha skuggor som ger illusion av att det sticker ut och att ljuseffekterna på knapparna ser ut som metall. Den nya designen kallas för ‘skeumorphism’ och ett exempel på detta är att Apple har gjort om sin podcast-app och gett den en plattare design. Zach Kahn har gjort en bildjämförelse på hur det kan se ut och du kan se jämförelsen genom att klicka på denna länk: podcomp.png.

Är vi inte förväntansfulla? 😉

Källa: 9to5mac.com

Annons:
Niklas
5/26/13, 11:57 AM
#1

Jag ser fram emot att slippa skeumorfismen i Apples gränssnitt. Det kommer säkert att få andra att följa efter.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

[Jens]
5/26/13, 12:43 PM
#2

Det är bättre att köra med egen design och dessutom så borde väl OS X ändra sitt gränssnitt före de mobila enheterna? Ett som är säkert är att jag verkligen ser fram emot det dels för att få reda på nya nyheter som kommer till mobila enheterna. Utseendemässigt så är det inte så viktigt i nuläget för jag gillar det jag ser idag.

Niklas
5/26/13, 1:30 PM
#3

Vad tänker du på när du skriver OS X gränssnitt till de mobila enheterna?


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Johnny
5/26/13, 2:05 PM
#4

Ja, ser gärna att Sir Ive, ändrar på ALLT han tycker ska ändras! Till det bättre!

Han är väl den som smakfullt kan göra gränssnittet sobert, snyggt, enkelt, aptitligt och om möjligt mer användarvänligt! Man har ju kunnat läsa att svart kan tänkas ingå. 

Tänkt, det kan jag också, där det gör sig. 

Det får också gälla det som kan förbättras under motorhuven!

[Jens]
5/26/13, 3:16 PM
#5

#3 Mja, skrev jag verkligen så? Jag skrev 'före' och då tänkte jag att gränssnitten mellan OS X och iOS är väldigt lika varandra men skulle det bli en kraftig förändring på gränssnitten så borde det förändras först hos OS X innan iOS. Men jag kanske tänker fel. :))

[Jens]
5/26/13, 3:25 PM
#6

#4 Sir Jonatan Ive är verkligen en uppskattad person och det är egentligen inte konstigt att han har fått titeln 'Sir' med tanke på vad han har skapat. Jag har också hört om att det nya gränssnittet ska gå i svart och även i grått. Men att enbart ha dessa färger har jag svårt att se. Däremot i menyer och sånt kan det tänkas vara snyggt. Tangentbordet i iPad går i dessa färger men har 'upphöjningar' som då ska försvinna enligt ryktena, spännande! ;)

Annons:
Niklas
5/26/13, 5:22 PM
#7

#5: Då missuppfattade jag för jag trodde att du hade skrivit fel. Då förstår jag. 🙂


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

kissidor
5/26/13, 5:25 PM
#8

svart och grått är snyyyyyggt 😎. men det är ju en bisak, jag hoppas ju på nåt mer revolutionerande än så 🙂

Värd på Mobiltelefoner och Android

[Jens]
5/26/13, 8:01 PM
#9

#8 

Det jag hoppas på är nya sätt att använda enheterna på. Förra gången kom det några nyheter och denna gång hoppas jag på ännu flera. Gränssnittet är ju ett plus i kanten så att säga. Kommer det helt nya telefoner som heter iPhone 6 så ska det mycket till om jag köper mig en sådan men inte tänker jag köpa en iPhone 5S.

Niklas
5/26/13, 9:41 PM
#10

Jag hoppas att Siri har lärt sig svenska.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Johnny
5/27/13, 5:04 PM
#11

JAPP, det hade varit roligt, användbart och trevligt! På tal om just Siri, så ringer jag uteslutande med Siri. Hon funkar nästan alltid. Slipper leta bland kontakter.

Upp till toppen
Annons: