2013-03-19 17:49 #0 av: [Jens]

En fråga som ofta kommer upp är vilken modell ska man välja? Det är inte lätt att svara på utan att veta vilket behov du har utav din Ipad. Här nedan kommer några tips på hur du kommer bättre fram till ditt val.

Ipad kommer huvudsakligen i två olika modeller – med eller utan möjlighet till 3g-uppkoppling. Enkelt förklarat så kan Ipad Wifi endast använda sig av trådlösa nätverk för att anslutas till internet. Ipad Wifi+3g erbjuder dig däremot att stoppa in ett 3g-kort så att du kan surfa på internet oavsett var du befinner dig.

Vilken modell?

Kommer du använda din Ipad i hemmet och på semester så räcker det gott och väl med en Ipad Wifi för idag finns det trådlöst internet på hotell, campingplatser, tåg och vissa flyg och har du tillgång till en smarttelefon med stöd för internetdelning så kan du använda telefonen som ‘modem’ för att koppla upp dig på 3g-nätet.

Vill du slippa att tänka på att koppla upp dig via din smarttelefon och vara på det säkra att du har alltid tillgång till 3g-nätet så är alternativet Ipad Wifi-3g valet för dig.

Hur mycket minne?

Här får man tänka till hur mycket man tänker lagra på sin Ipad. I vanliga fall om man jobbar mycket och inte har med än sin Ipad i hemmet så är det en fördel med större minneskapacitet.

Minsta minnekapacitet ligger på 16 GB och det räcker gott och väl för normalt användande så länge du inte vill lagra bilder och musik på din Ipad. 16 GB räcker dock en bra bit på väg om du vill lagra bilder och musik.

Appar

Spelar du t ex mycket spel är det bra att tänka på att ha högre minneskapacitet för de flesta större spelen ligger på nästan 100 megabyte i storlek och då kan dessa spel äta upp minneskapacitet ganska så fort.

Film

Vill du lagra mycket filmer på din Ipad så är det också bra att ha högre minneskapacitet för en film kan ligga runt 1 gigabyte och då kan utrymmet snabbt slukas upp på din Ipad.

Strömma

Att strömma musik och filmer är en variant som gör att du sparar mycket minnesplats och det finns utmärkta appar och tjänster för detta.

Pris

Priset avgör i mångas fall och ju större minnekapacitet du vill ha desto dyrare blir din Ipad men samtidigt ett bättre andrahandsvärde om du någon gång vill sälja din Ipad för att byta upp dig till en bättre modell.