Allmänt

Bli smartare med Safari på din iPad.

2013-04-02 15:22 #0 av: [Jens]

Med några enkla knep så kan du bli mycket bättre på att hantera Safari. Här kommer det några exempel på vad man kan göra.

Snabbare hemsidor

Spara tid när du skriver webbadresser genom att använda .com-knappen när du skriver ett URL-adress. En känd tidsbesparing är att om du håller ned .com-knappen och du får då tillgång till en meny som erbjuder bland annat .se.


Bläddra snabbare i Safari

Du kan hoppa upp till toppen av en webbplats - i vilken lista som helst - genom att klicka på toppen av titelfönstret. Det är mycket snabbare än att bläddra för hand.Zooma in på webbplatser

Du kan zooma in på en webbsida genom att hålla tumme och pekfinger tillsammans på skärmen och sära på dem på skärmen. Detta gör det också lättare att välja ord och trycka på länkar. Om du vill zooma ut igen, bara pressa ihop de två fingrarna igen. Tryck två gånger på någon text eller bild så blir det automatiskt zoomning så att den fyller hela skärmen.
Slå på bokmärkesraden i Safari

Alla vet att man kan trycka fram bokmärken genom ikonen i verktygsfältet men du kan skapa ett antal snabblänkar till dina populäraste sajter och ha dem alltid tillgängliga för snabbare åtkomst. Skapa bokmärken till dina populäraste sajter och lägg dem i mappen bokmärkesrad. Sedan gå till Inställningar > Safari och välj ’Visa alltid bokmärkesraden’.
Rensa webbhistorik i Safari

Behöver du täcka dina spår på nätet? Då kan du rensa din historik och cachelagring genom att gå till Inställningar > Safari och klicka på ‘Rensa historik’ samt ‘Rensa cookies och data'. Det finns också en inställning som heter ‘Privat surfning’ och i det läget skyddas privat information och blockerar vissa webbplatser från att spåra ditt beteende. Safari kommer inte ihåg sidor du besöker, din sökhistorik eller din Autofyll-information. OBS! När Privat surfning är aktiverat är Safari-fälten svarta eller mörka istället för blå eller grå.


Öppna Safari-länkar i en ny flik

Du kan öppna länkar i en ny Safari-flik snabbare genom att trycka på en länk och hålla kvar fingret och då kommer det en popup upp och du kan då välja att öppna länk i ny flik.Sök text på en sida

Du kan söka efter ett visst ord på en öppen sida i Safari. Skriv ditt ord i Googles sökruta och du kommer se en lista med förslag men längst ner i botten av listan så ser du ’På den här sidan’ och hur många gånger ordet visas på sidan. Tryck på sökordet och du kommer till det första förekomsten av ordet.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-04-02 20:22 #1 av: Niklas

Och den som riktigt nojjig kan aktivera privat surfning. Då sparas inte surfhistoriken.

Inställningar > Safari > Privat surfning

Bra artikel. :-)

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl
2013-04-03 05:30 #2 av: [Jens]

Tack Niklas. Om det nojjiga så fanns det under stycket 'Rensa webbhistorik i Safari' Skämtar

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-04-03 11:12 #3 av: Niklas

Oj, läste jag så slarvigt! Glad

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl
2013-04-03 12:54 #4 av: [Jens]

Hahaha!

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.