2013-04-02 16:30 #0 av: [Jens]

iCloud är en så kallad molntjänst och mycket lik fildelningstjänster som Dropbox, Skydrive m.m. Det som skiljer iCloud från andra är att tjänsten är osynlig och integreras med alla Apple enheter man har i hemmet. iCloud ser till att alla dokument, bilder, musik, filmer automatiskt görs tillgängliga på samtliga uppkopplade enheter och att användaren inte behöver tänka på något.


Se till att enheten har den senaste versionen av iOS

Uppdatera till senaste versionen av iOS genom att gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.
Slå på iCloud

Om du hoppade över installations-processen när du startade din iPad för första gången så klickar du på ikonen Inställningar på hem-skärmen väljer sedan iCloud och anger ditt Apple-ID. Har du inte ännu skaffat dig ett Apple-ID så gör du det längre ner på sidan.

Anpassa dina inställningar

Tryck på ikonen Inställningar och välj iCloud. Välj vilka tjänster som du vill att iCloud ska synkronisera. För att aktivera iClouds säkerhetskopiering klicka på ‘Lagring, säkerhetskopiering och sedan klicka igång 'iCloud-säkerhetskopia'. Vill du säkerhetskopiera direkt så klicka på ‘Säkerhetskopiera nu’.
Gratis iCloud e-postkonto

Med iCloud kan du få ett iCloud.com e-postkonto som dessutom är reklamfri, är tillgänglig överallt och när som helst. Slå bara på E-post under iCloud-inställningar och följ anvisningarna på skärmen. 


Aktivera automatiska hämtningar från iTunes och App Store.

För att aktivera automatisk nedladdning för din musik, program och böcker, klicka på ikonen Inställningar på hemskärmen och välj 'iTunes och App Store'. Slå på 'Program' och 'Böcker'.Nedan kan du se en video från Apple hur iCloud fungerar.

iCloud video