Inställningar

Skapa ett gratis Apple-ID på din iPad

2013-04-03 07:19 #0 av: [Jens]

Här kommer en guide på hur du skapar ett gratis Apple-ID som inte är kopplat till något kreditkort eller ett presentkort. Kan vara bra om man t ex vill skapa ett konto till sina barn eller ungdomar som inte har ett kreditkort.

1. Se först till att du är utloggad från 'Affär' med eventuellt befintligt konto. Inställningar > Affär > Logga ut. 

2. Gå till App Store och hitta en gratis-App. App Store > Gratistoppen > Välj valfri gratisapp. 

3. Välj 'Installera app' genom att trycka två gånger.

4. När sedan rutan 'Logga in' dyker upp väljer du. Skapa nytt Apple-ID.

5. Välj Sverige som land och godkänn villkoren.

6. Nytt konto. Nu går det att skapa ett nytt Apple-ID och det måste vara en ny E-post adress som tidigare ej varit kopplat till ett Apple-ID. Fyll i alla uppgifterna.

7. Nu när du ska fylla i faktureringsinformation så väljer du sista alternativet i listan av betalningssätt: Ingen.  Du måste dock fortfarande fylla i fakturaadress. 

8. Sedan måste du bekräfta ditt konto genom att gå till din E-post. Bekräfta Nu.

9. Sista steget är att du måste 'Logga in' och via Apples hemsida bekräfta kontot genom att logga in med dina uppgifter som du precis angett, dvs E-post och lösenord. 

Klart! Nu kan du gå tillbaka till App Store och ladda ned kontots första gratis-App.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-06-09 09:43 #1 av: DesK

Detta är ju jättebra för barnfamiljer att kunna göra. Kan man använda samma e-postadress som man har till sitt vanliga Apple-Id?

Anmäl
2013-06-09 12:21 #2 av: [Jens]

Om du har använt ett e-postadress tidigare till ett Apple-ID så går det inte. Men oftast så har ju barn egna e-postadresser så de kan använda sig utav det eller så skapar man e-postadresser till barnen för att bara enbart ha dem som det och inte till något annat. Det gäller bara att skriva upp dem och spara användarnamn och lösenord så man inte tappar bort dem.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.