Nyheter

Spotify får snart stor konkurrens - iRadio

2013-04-13 13:15 #0 av: [Jens]

Strömmande musik är mycket populärt och det blir bara populärare. Det har Apple tagit fasta på och vill skapa konkurrens genom sin tjänst iRadio som enligt rykten kommer släppas till sommaren 2013.

I dagarna förväntas Apple underteckna sitt första internet-avtal med ett stort skivbolag har flera källor berättat. Universal Music Group, den största av de stora skivbolagen har nått slutfasen av förhandlingarna och Warner Music ligger tätt bakom, säger källorna. 

Sony Music Entertainment och Sony / ATV, musikförlaget som drivs gemensamt med dödsboet efter den avlidne Michael Jackson, sägs inte vara så långt ifrån en uppgörelse.

Apple väntas lansera en tjänst liknande webbradion Pandora vilket vi svenskar inte är så välbekant med eftersom vi inte har rättigheterna att nyttja webbradion. 

Sedan 2008 har Apples iTunes varit USAs bästa musikbutik (I februari månad rapporterade Apple att 25 miljarder låtar har köpts och hämtats från iTunes) men under det senaste året har streamingtjänster såsom Spotify och Pandora kommit med stark framfart vilket Apple ser som ett ‘hot’ mot iTunes och vill då starta sin tjänst iRadio.

Källa: The Verge

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-04-13 13:24 #1 av: DesK

Spännande! 😃

Anmäl
2013-04-13 15:55 #2 av: [ErikP]1


Detta kommer bli riktigt spännande!

Anmäl
2013-04-13 16:27 #3 av: kissidor

intressant, men det blir ju inte ett bra alternativ om man blandar ekosystem som jag förstås.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-04-13 16:45 #4 av: [Jens]

Ja precis Kissidor ;)

Men toppen med konkurrens för jag har väntat länge på att det ska komma ett alternativ till spotify. Det finns en norsk variant men det kostade också 99 kronor och jag tycker det inte är värt det med tanke på det lilla jag lyssnar på. Jag vill att priset går ner en bit till innan jag skaffar mig något.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-04-13 16:53 #5 av: kissidor

tänker du på wimp Jens? skaffade det till dottern för när det nu visat sig att vi behöver två konton för att inte krocka med varann på helgerna så tyckte jag det var bättre att passa på att testa nåt annat. inte minst eftersom spotifys senaste uppdatering till android måste vara världens mest sjukt buggiga uppdatering nånsin 😓. kan hålla med om att 99/mån låter mycket, men sen tänker jag att 1200/år låter inte alls lika mycket för något så bekvämt 😃

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-04-13 17:02 #6 av: [Jens]

Ja precis. Wimp var det.

Gammal som jag är *host host* så minns jag att jag köpte LP för 79 kronor och ansågs det vara ett rimligt pris och det har jag fastnat för. Köpte skivor av och till men då fick jag ha dem i handen och sparade det vilket man inte kan göra med varken spotify eller wimp eller kommande iRadio.

Men samtidigt så var det 10-12 låtar på en LP för 79 kronor men dessa streamningsprogram erbjuder en hel värld av musik.

Ja, 79 kronor skulle vara värt i mina ögon eller ska jag säga öron ;)

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl