Problemlösning

Dölj standardikoner i iPad utan att jailbreaka

2013-04-20 16:52 #0 av: [Jens]

Många har frågat mig om det går att dölja standardikonerna vilket jag har svarat att det inte går utan att man har jailbreakat sin iPad. Nu finns det en tillfällig lösning på detta.

Först och främst så vill jag påpeka att all hack kan medföra komplikationer så detta gör ni på eget bevåg och jag tar inga som helst ansvar för detta men kan säga att jag har provat och det fungerade för mig. Denna hack funkar endast tills du startar om din iPad vilket kan vara en fördel om man tar bort något av misstag. Skämtar

# 1 - Gå till adressen http://www.cydiahacks.com/hide.html


# 2 - Leta upp appen du vill dölja i listan, i denna guide väljer jag Tidningskiosken och på listan heter det 'Hide Newsstand'. Klicka på 'Hide Newsstand.


# 3 - Nu dyker en installationruta upp. Välj Installera.
# 4 - Du möts med att en ruta kommer upp med texten 'Kunde inte hämta program', ignorera det genom att klicka på Klar.# 5 - Nu ser du att din Tidningskiosk har bytt namn till 'Newssta..Hide' och att den är lite mörkare. Håll ner ikonen precis som du brukar göra för att avinstallera en app. När du väl får upp radera-läget möts du av rutan med text 'Radera Newsstand Hide'. Välj Radera.


# 6 - Nu är iOS-appen borta. Detta funkar endast tills du startar om din iPad.


Vill du komma åt hemsidan på ett snabbt sätt, så kan du skapa en genväg på din hemskärm. Här kommer en guide på hur du gör detta.


# 1 - Öppna hemsidan igen.

 

# 2 - Till vänster om adressfältet hittar du en ikon med en ruta och pil (se bild till höger). Klicka på den.


# 3 - Det poppar upp en ruta där du kan välja alternativet 'Lägg till på hemskärmen'. Klicka på den.


# 4 - Nu får du ett standardnamn på länken och vill du ändra på texten så gör du det och sedan klickar på Lägg till-knappen.

# 5 - Nu finner du en ikon på ditt skrivbord till hemsidan som du ville ha en snabbare genväg till.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-04-21 13:37 #1 av: Rocksey123

Smart! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.