2013-05-01 08:16 #0 av: [Jens]

Det är ingen hemlighet att Apple planerar att visa upp nästa större version av iOS vid dess årliga Developers Conference i juni, men vad exakt kommer att vara annorlunda om den nya mjukvaran har varit otydlig.

En ny rapport säger att Apples nästa version av iOS kommer att se väldigt annorlunda från tidigare iterationer. 9to5Mac säger att Apples stora förändring kommer bli i utseendet och känslan av programvaran. Allt från appikoner till gränssnitt kommer få ett väldigt platt utseende, i motsats till den bubbliga och ofta realistiska gränssnitt som har varit oförändrat sedan 2007.

Enligt den nya rapporten säger dom även att Apple undersöker nya sätt att få tillgång till grundläggande information via gester, liknande dem som man använder idag med ett finger svep, eller att använda fyra fingrar på iPad till dra upp multitasking menyn.

Förändringar i designen är inget nytt när det kommer till Apples programvara. OS X i synnerhet, har genomgått stora förändringar med några års mellanrum. Det sägs att den nya designen kommer få samma platta utseende som Windows Phone men det kommer inte vara svårare än tidigare att använda den nya versionen. iOS7 kommer också ha polariseringsfilter över skärmen för att försvåra andra nyfikna att se vad som sker på skärmen.

Den 10 juni väntas den nya programvaran att presenteras på Apple WWDC som vanligtvis besöks av ca 5000 utvecklare. Biljetterna till showen tog slut på två minuter i förra veckan.

källa: news.cnet.com