Inställningar

Aktivera Guidad åtkomst på din iPad!

2013-05-19 16:18 #0 av: [Jens]

Barn är härliga, vuxna likaså för när man lämnar över sin iPad i en främmandes hand så är det nästan alltid något de klickar på som de inte borde göra och det är då Guidad åtkomst är till en fördel.

Har du inte någon gång råkat ut för att den som lånar din iPad klickar hej vilt och du önskar att dessa funktioner inte fanns tillgängliga? Ett exempel är spel där det kanske finns möjlighet att handla mer saker eller att en eller flera knappar på skärmen inte ska få röras för då blir det helt galet. 

Guidad åtkomst fixar det och jag kommer gå igenom hur du ställer in Guidad åtkomst för t ex webbläsaren Safari där jag vill att de inte kommer åt mina Bokmärken, iCloud eller Dela-knappen av misstag och att de inte råkar klicka på hemknappen så att Safari stängs ner.


# 1 - Först måste du starta Guidad åtkomst och det gör du genom att gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Guidad åtkomst.


# 2 - Slå på Guidad åtkomst och ställ in ett lösenord.
# 3 - Nu sätter vi Guidad åtkomst i action! Skämtar Öppna en app som du vill att ditt barn eller din vän ska använda och i denna guide väljer jag Safari.# 4 - Tryck sedan snabbt 3 gånger på hemknappen och Guidad åtkomst startas.

# 5 - Rita cirklar eller rektanglar runt de områden på skärmen du vill att ditt barn eller din vän inte ska ha åtkomst till. I mitt fall så ritar jag att de inte ska ha åtkomst till mina Bokmärken, iCloud och Dela-knappen. När man har ritat så kommer det visas ett justeringsfält vilket underlättar att justera än mera exakt område du inte vill att de ska komma åt.


# 6 - Klicka sedan på Starta-knappen. # 7 - Nu ser du ett grått maskerat område där ditt barn eller din vän inte kommer ha åtkomst till.# 8 - Råkar ditt barn eller din vän ifråga klicka på området så möts de av ett meddelande och ingenting händer. 


# 9 - Skulle ditt barn eller din vän trots allt försöka på något vis ändra så kommer det krävas ett lösenord.

   

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-05-20 20:27 #1 av: Niklas

Bra beskrivning.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.