Nyheter

Nyheterna i iOS 7 !

2013-06-11 11:10 #0 av: [Jens]

Här har jag skrivit en sammanfattning om nyheterna som kommer med iOS 7 med bl a Kontrollpanelen, AirDrop för iOS och smartare Multitasking.

Kontrollpanelen

En ny funktion som ger dig snabb åtkomst till kontroller och appar du alltid tycks behöver just för stunden. Bara 'dra upp' från valfri skärm även om du har den i låsläge. Du kan direkt via kontrollpanelen byta till flygplansläge, sätta på och av Wi-Fi eller justera ljusstyrkan på din skärm. Du kan även använda en ficklampa och rikta på saker som du vill se bättre för tillfället. Aldrig har det varit så lätt att komma åt kontrollpanelen.

Notiscenter

Notiscenter låter dig veta när nya mejl dyker upp, visa missade samtal och uppgifter som behöver göras. Du kan lätt se när någon fyller år eller om du behöver ett paraply för dagen för den visar vädret direkt. Du kan även få veta om det är trafikstockningar på vägen till jobbet eller var du månne än åka. Notiscenter kommer du lätt åt oavsett om telefonen är låst eller inte.

Multitasking

Multitasking har alltid varit ett smart sätt att växla mellan appar och nu är det ännu smartare eftersom iOS 7 kommer ihåg vad du gör med dina appar. Om du t ex använder dig av en social app varje dag vid 9-tiden så kommer den ihåg att du brukar göra det och förbereda flödet för dig inför nästa dag. Det är multitasking i ett nötskal! Den vet vad du vill göra innan du gör det. Skämtar

Kamera

Kameran i iOS 7 ger dig alla formaten - stillbilder, video, panorama, och nu fyrkantiga bilder (4:3-format). Med ett klick så kan du fånga vad du vill på det sätt du vill och nu har det kommit nya filter som du kan använda. T ex det populära retrofiltret eller fixa upp kontrasten eller ändra det till svart/vit bild m.m.

Bilder

Nu finns det snabbare, enklare och mer förtjusande sätt att scrolla igenom dina bilder. Det har kommit ett nytt sätt att se bilderna och det är genom sk 'smarta grupperingar' och det visar dina foton eller video baserat på tid och plats. T ex om du väljer År så visas alla bilderna på en gång ett år tillbaks.

AirDrop

Har man inte flera gånger önskat att skicka en bild eller ett sms eller en e-post direkt till en som sitter bredvid dig bara för att dela med dig? Det är då man väljer AirDrop och den hjälper dig snabbt och enkelt dela dina foton, videor, kontakter m.m. Detta kan du göra från en app med ett enkelt klick via delningsknappen. Alltså, bara att dela och välja sedan den person som du vill dela med. Ingen installation krävs och överföringarna är krypterade.

Safari

Att surfa blir bättre, smartare och snyggare med nya iOS 7. Det nya sökfältet kommer alltid ligga tillgängligt dolt och det kommer vara lätt att komma åt det. Det kommer också vara anpassat så om du t ex råkar vara på en plats du aldrig har varit förut och söker t ex efter ett hotell så kommer den att hjälpa dig att hitta hotell i din närhet. Du ska också kunna lätt flytta dig fram och tillbaka på sidorna som du har surfat på.

I safari kommer två nya smarta verktyg och det är:

- iCloud nyckelring.

Massor av saker som du gör på nätet kräver lösenord och med iCloud nyckelring så kan den hjälpa dig att minnas ditt kontonamn, lösenord och kreditkortsnummer. Safari kan ange dem automatiskt när du behöver logga in på en webbplats eller handla online. Allt är naturligtvis AES-krypterat med 256-bitars system.

- Lösenordsgenerator.

Varje gång du skapar ett konto, kan du be Safari generera ett unikt nytt och svårt lösenord och den kommer ihåg det åt dig.

iTunes Radio

iTunes Radio kommer ge dig strömmande musik från många radiostationer och det gäller enbart USA för tillfället men det kommer att spridas över hela världen och det kommer vara gratis. Gratis är gott! Skämtar

Siri

Siri får ett nytt utseende och får en ny kvinnlig och manlig röst som låter mer naturligt och blir därmed lättare att förstå. Siri kommer bli snabbare att svara på frågor och källorna den hämtar ifrån kommer vara bredare, bl a hämtar den information från flera källor såsom Bing, wikipedia och Twitter.

AppStore

'Appar nära mig' är ett nytt inslag i App Store. Den visar en samling av populära program som är relevanta för den aktuella platsen. En ny kategori för barn kommer visas baserat efter ett barns ålder. Nytt är att du kan få dina program uppdaterade automatisk och du slipper se den lilla röda påminnelseikonen.

Hitta min iPad/iPhone

Det värsta som kan hända är att förlora din iPad/iPhone! Tack och lov så finns "Hitta min iPad/iPhone" som kan hjälpa dig att få den tillbaka men skulle det inte bli så så kan du med de nya säkerhetsfunktionerna i iOS 7 gör det svårare för någon att använda din enhet och även sälja den. Du kan med "Hitta min iPad/iPhone" radera din enhet och när du har gjort det så kan inte någon göra något med enheten. Men skulle du få tillbaka den så kan du lätt återaktivera enheten igen.


// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-06-11 13:31 #1 av: [Jens]

Har det verkligen alltid varit så att man får vänta ändå till hösten innan får ta del av ett nytt iOS? Suuuck, va lång tid man får vänta!! Storgråter

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-06-11 14:36 #2 av: Niklas

Nej, det har det inte. Ibland har de varit mitt i sommaren.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl
2013-06-11 19:09 #3 av: [Jens]

#2

Hmm, det är tråkigt att behöva vänta så länge. Vad ska man göra under tiden? Tycka illa om iOS 6? Skämtar

Det är fantastiska nyheter om iOS 7 och jag är verkligen överraskad med tanke på designen som jag var orolig för. Så underbart snyggt!

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-06-11 19:27 #4 av: DesK

Jens det är bara att utrusta sig med tålamod. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge! Cool

Anmäl
2013-06-11 19:32 #5 av: [Jens]

#4
Tålamod är något jag är urkass på när det gäller tekniska saker! Men som tur är så finns den inte ute så jag kan verkligen inte göra något åt det, hehe!

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-06-12 06:37 #6 av: linneakaangas

vilka iphones/ipads/ipods kommer få IOS7?

Anmäl
2013-06-12 09:11 #7 av: joab

Här finns info om vilka modeller som iOS 7 kommer att stödja:

http://macworld.idg.se/2.1038/1.511995/hojda-systemkrav-for-ios-7

Anmäl
2013-06-12 10:33 #8 av: [Jens]

#6

Dessa kommer få stöd för iOS 7:

iPhone 4, 4S och 5

iPod touch 16GB och iPod touch 32GB/64GB

iPad 2, iPad med Retina skärm och iPad mini

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-06-13 15:11 #9 av: linneakaangas

Har kollat Apples youtube kanal när dom visar IOS 7. Usch va fult, dom förstör allt. Jag förstår inte ens vad det ska föreställa...

Anmäl
2013-06-14 05:50 #10 av: [Jens]

#9

Det var inte roligt att höra att du tycker det linneakaangas men jag är av helt annan åsikt för jag är helt lyrisk över det nya utseendet och dess nya funktioner som kommer med. 

Jag är dock nyfiken på varför du inte tycker om det nya layouten? Vad är det som du stör dig på?

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-06-14 12:58 #11 av: linneakaangas

#10 Det jag tycker är dåligt är att det ser ut som android, med allt genomskinligt o grejjer. Fast de nya färgerna, vit, ljusgrå och blå är rätt snyggare än de gamla. 

Den hääär förstår jag inte. Jag är ju ute efter en iPad Mini och vad är det den inte kommer få? Den nya kameran?

Anmäl
2013-06-14 13:31 #12 av: Emelie-E

#11 jag tycker som dig.
Och ikonerna ser så platta och tråkiga ut. Inget liv i dem längre som det är idag. Är inte alls sugen på att uppdatera min telefon när det är möjligt.

Anmäl
2013-06-14 13:56 #13 av: linneakaangas

#12 I IOS 7 rör sig ikonerna och bakgrunden.

Anmäl
2013-06-14 14:43 #14 av: Niklas

#11: Vad är det du inte förstår? Du länkar till en sida med en massa bilder av olika saker.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl
2013-06-14 15:22 #15 av: linneakaangas

#14 Nej jag länkade till den här bilden. Där visar den att iPad Mini inte kommer få panorama och filters till kameran typ. Vad är det för nåt?

Anmäl
2013-06-14 15:28 #16 av: Niklas

Panorama är när du tar en bild som är väldigt bred och täcker kanske 180 grader eller mer av synfältet. Filter är det Instagram är kända för, det vill säga olika färger och förvrängningar av bilderna.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl
2013-06-14 15:41 #17 av: linneakaangas

#16 Så det är typ bara det den inte kommer få? :)

Anmäl
2013-06-14 16:51 #18 av: kissidor

tycker ni det där ser ut som android Skrattar?! inte som nån av mina androider i alla fall Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-06-14 16:54 #19 av: Niklas

#17: Ja, av de sakerna enligt den bilden, men det är nog först när de släpper den slutliga versionen man faktiskt vet.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl
2013-07-30 18:52 #22 av: Alexxiis

Nej, usch! Tycker att dom gjort det lite för mycket "Android" aktigt... (ta inte illa upp)

Jätte bra artikel förresten! Men alla appars utseenden t.e.x tycker jag är mycket finare som dom är. Helt enkelt, jag tycker det finns för och nackdelar med ios 7 


Anmäl
2013-07-30 19:06 #23 av: [Jens]

Alla är vi olika och man får tycka vad man vill men jag kan inte alls tycka som dig att det är android-aktigt.

Ska bli kul att se reaktionerna när den väl kommer, visst är version 6 snygg men lite förändring behövs tycker jag men däremot är jag dock orolig hur den framhäver i svart ipad/iphone. Alla bilder som visas är enbart i vit och då är den ursnygg!!!

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-07-30 19:11 #24 av: Alexxiis

#23 Håller med, alla får lov att tycke som dom vill :)

Den borde vara snygg i svart med, förhoppningsvis blir alla nöjda med uppdateringen oavsett svart eller vit iphone. Är dock fortfarande inte helt nöjd med designen men det ska ändå bli kul att prova på något HELT nytt!  


Anmäl
2013-08-23 20:13 #25 av: Nicklasangora

Är det någon som vet exakt datum på när det kommer? Jag tycker det verkar helt sjukt grymt!!

Anmäl
2013-08-23 20:23 #26 av: [Jens]

#25

Ingen kan svara på det exakt idag men den 10 september ska Apple Event starta coh då kommer de prata om nya produkter och om det nya operativsystemet.

Följer det samma mönster som tidigare så kan vi nog förvänta oss att kunna ta del av det nya operativsystemet runt den 23 september.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-08-23 21:04 #27 av: Niklas

#26: Tror du inte nya iPhone kommer att ha det installerat?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl
2013-08-23 21:14 #28 av: [Jens]

jorå, men att den säljs den 10 september lär väl inte hända?

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-08-24 08:27 #29 av: Niklas

20:e säger de just nu hetaste ryktena. :-)

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.