Nyheter

Därför saknas Kalkylator-appen på iPad

2016-04-09 09:36 #0 av: [Jens]

Jag tror inte jag är ensam om att undra varför kalkylatorn saknas på iPad.

En före detta anställd på Apple berättar att kalkylatorn fanns på iPads prototyper men att den togs bort för att Steve Jobs klagade på designen. Utvecklarna som gjorde kalkylatorn till iPhone gjorde appen bara större till iPad och det tyckte inte Steve Jobs om.

Tanken var att det skulle komma en omdesignad Kalkylator men det rann ut i sanden men numera finns det mängder av miniräknare att ladda ner från App Store så en kalkylator som standard på iPad kommer förmodligen inte.

källa: reddit.com 

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-04-09 09:45 #1 av: kissidor

haha, det var ju ganska lustigt Skrattar! men Funderardet är nog lika bra i och för sig, för att sitta och snurra på en iPad pro (den stora) för att byta kalkylatorläge känns verkligen inte självklart ok på samma sätt som att göra det i en iPhone Lipar. så lika bra att använda en kalkylatorapp som alltid är i det läget man vill ha den. nackdelen är ju dock att man kanske inte har tid och ork att sitta och pröva sig igenom alternativen, nu tog jag bara första bästa och har fortfarande efter fyra år kvar den trots att jag inte gillar den till hundra procent Funderar

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-04-09 09:49 #2 av: [Jens]

Jag har aldrig hittat någon vettig kalkylator-app själv. Jag vill så gärna ha den som finns i iPhone men men.. så trist att de inte gör en app!

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-04-09 09:59 #3 av: kissidor

ja den som finns i iphone är helt ok för att inte säga riktigt bra, den kände jag inget behov av att byta ut när jag under en tid använde en iphone som jobbtelefon Glad. men som sagt av uppenbara skäl skulle den behöva justeras för att vara lämplig i ipad, inte minst ipad pro Skrattar

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-04-10 15:28 #4 av: adress

Kalkylator HD tycker jag är bra. Finns till både iPhone och iPad.
10kr om man vill slippa reklam för all framtid. Väl värt pengarna.

Anmäl
2016-04-10 17:17 #5 av: [Jens]

Påminner om min gamla hederliga kalkylotor som jag har i iPhone men som jag aldrig använder =) Kanske värt att prova den i iPad. ;))

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-04-10 17:44 #6 av: kissidor

jag vill ju ha en lite mer teknisk räknare, men det kanske bara är att välja en annan layout i appen du visar?

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-04-12 23:53 #7 av: adress

#6
Det finns mycket tekniskt. Visade bara denna som ett enkelt exempel. Det jag använder till vardags - räkningar osv. Du kan få hur mycket avancerat du vill i den.
Fungerar mycket bra - både i iPhone och min iPad Pro.
Men lägg 10kr för att slippa all reklam.

Anmäl
2016-04-13 06:02 #8 av: [Jens]

Täcker denna hela skärmen? Jag skulle tänka mig att se en kalkylator i storlek med den som visas på en iPhone och i samma storlek så ska den visas i iPad så behöver den inte vara så stor. Den kan också kunna flyttas runt om du förstår vad jag menar.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.