iOS

Enkel åtkomst till @

2017-08-11 12:45 #0 av: joab

En äldre släkting saknar enkel åtkomst till @-tecknet på iPads skärmtangentbord efter en iOS-uppdatering. I äldre iOS fanns @-tecknet med på "bokstavstangentbordet", alltså det med bokstäver. I nyare iOS måste man byta till siffertangentbordet, slå @, sedan tillbaka till "bokstavstangentbordet" när man t.ex. fyller i mailadress.  Jag känner till genvägen där man håller in knappen ".?123", sveper med fingret till "@", men även den manövern är för "svår" för min släkting. Finns det någon app som ger en extra tangentbordsrad ovanför vanliga tangentbordet och där man kan välja vilka tecken som ska finnas? Tack på förhand.

Anmäl
2017-08-12 09:05 #1 av: Niklas

I iOS 11, som sannolikt släpps i september, blir det enklare att komma åt många tecken, bland annat snabel-a. Där kan man trycka på A~knappen och samtidigt dra nedåt en liten bit. Då blir det @ som är det skiftade tecknet för A.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2017-08-12 19:19 #2 av: joab

Det låter lovande, tack för tips!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.