Övrigt

Bedrägeri?

2018-03-14 21:07 #0 av: DesK

Eftersom jag för det mesta använder min iPad till att surfa på nätet med och min iPhone till bankaffärer lägger jag detta här. Min gubbe visade mig nedanstånde artikel i dagens tidning och menade att han lätt hade gått på det bedrägeriet. Jag svarade att för mig är det en utopi att banken gör så och att jag därför skulle lägga på luren, för att senare kontakta min bank och fråga om det verkligen var de som ringde upp mig. Hur tänker ni?

http://www.lerumstidning.se/2018/03/polis-varnar-for-bedrageri-via-bank-id/

Anmäl
2018-03-14 21:25 #1 av: Niklas

Jag skulle aldrig göra något som har med lösenord, inloggningar eller konton via telefon.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-03-15 09:01 #2 av: DesK

Det finns ju ingen anledning att logga in eller lämna ut koder till banken, de kan ju hur enkelt som helst logga in på våra konton, utan någon hjälp från oss bankkunder. 

I förrgår kväll försökte jag boka en spa-helg åt gubben och mig på ett mycket fint ställe strax utanför Stockholm. När jag kom till betalning, fick jag veta att mitt kort var spärrat för internetköp. Igår ringde jag till min personliga bankkvinna för att fråga vad som har hänt. Fick veta att bankens säkerhetssystem hade kännt av konstiga försök till transaktioner och därför spärrat kortet. De öppnade det tillfälligt, så att jag kunde boka och betala spa-vistelsen, samt ta ut kontanter. Sedan spärrade de kortet helt och nytt kort är nu på väg till mig. Hade jag inte varit känd kund hos banken, så hade jag fått åka till banken för att få hjälp med detta. Eftersom jag har personlig bankkvinna, som känner mig och vi träffas minst en gång om året, så kunde jag få hjälp via telefon. Berättar detta som ett exempel på hur banken gör med sina kunder.

Anmäl
2018-03-15 14:30 #3 av: Niklas

Tur!

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-06-21 05:36 #4 av: Blåtummen

Det har hänt mig en gång, kunde helt enkelt inte betala mitt inköp. Nordea hade spärrat pga att en firma i östra Europa som skötte liktransporter försökte dra pengar. Det blev att besöka banken och byta kortnummer. Numera kan man öppnas och stänga för transaktioner utanför Sverige. Vidare har ju telefonpåringingarna markant på jakt efter BankID ökat markant så jag tror medvetenheten har ökat runt problemet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.