Övrigt

Apple-tv kontra chromecast?

2018-12-04 09:55 #0 av: DesK

Jag har ju en iPad pro och en iPhone 8, men en rv från Samsung och en från LG. Sedan har jag en Acer laptop. Funderar på att skaffa antingen apple-tv eller chromecast. Vilket rekommenderar ni och varför just den?

Anmäl
2018-12-04 10:08 #1 av: OlgaMaria

Apple Tv är ju betydligt dyrare och jag undrar om den är så mycket bättre att ha än Chromecast. Vi har Iphones och en smart tv från Samsung samt en chromecast. Behöver inte använda den jättemycket eftersom många appar finns i Tv:n, men känns som chromecasten täcker alla behov och är enkel att använda, även för gäster. Har inte hunnit undersöka den så mycket än. Fick den för några veckor sen bara från min syster.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2018-12-04 10:12 #2 av: Maleficum

Min brorsa och pappa har Chromecast, mycket enkel att använda och funkar riktigt bra. (Brukar alltid använda den under sommaren och är superenkel att använda med datorn eller telefonen om man ska se på tex netflix, youtube eller svtplay vilket är de saker vi använder den mest för.)

Vi är inte apple människor men fick en apple tv av moster när hon rensa ut saker (som jag gav vidare till en kompis) så har inte använt den men den kändes "klumpigare" och mer krånglig.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-04 10:31 #3 av: Tuulikki

Vi älskar våra 2 chromecasts. Funkar kanon både från samsung s8, iPhone 8+ och en samsung-platta samt från datorerna 😊

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2018-12-04 10:49 #4 av: Niklas

Jag har ingen erfarenhet av Chromecast så jag kan inte jämföra. Apple TV är ofta bäst om man använder Apples prylar i övrigt. Exempelvis går många appar att köra på Apple TV. Har du redan såna appar till iPad eller iPhone kan du spela direkt på Apple TV. Sen kan du använda Apple-prylarna till att styra Apple TV eller visa deras skärm på Apple TV, exempelvis om du har semesterbilder eller ska hålla en presentation (kanske inte aktuellt hemma 🙂). FaceTime borde du också kunna köra via Apple TV så att du ser de andra på stor skärm.

Eftersom Chromecast är så billig att köpa kanske du ska börja med en sån och testa om den gör allt du vill.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-12-05 10:33 #5 av: haraldgjh

Jag har en gammal Samsung och en appletv nyare modell och är mkt nöjd med den men har ingen chromecast att jämföra med.

En fråga till Chromecastarna. Det finns en billigare och en dyrare, vilken ska man köpa?

Kan man köra Chromecast utan hemmanätverk? Tex visa bilder från en mobil till en tv med hdmi?

Anmäl
2018-12-05 11:12 #6 av: Tuulikki

#5 jag är inte så duktig på detta själv. Jag har en av varje men på 2 helt olika sorters tv-apparater (en är sprillans ny och en är 13 år gammal). Men här kommer en länk med bra info

https://www.google.se/amp/s/tekniksmart.se/sa-far-du-ut-mer-av-din-chromecast-5-enkla-tips/amp/

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.