Först bör du Synka med iCloud så att du har en säkerhetskopia om något tråkigt händer.
Sen väljer du Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inst. Återställ den till iCloud-kopian så att du får tillbaks allt som du har där nu (ifall du inte återställer för att sälja den).