Annons:
Etiketttillbehör
Läst 1710 ggr
Niklas
2015-04-30, 09:17

Laddare

Alla Apples laddare till iPad fungerar till alla iPad-modeller. Det går även bra att ladda iPhone med laddare till iPad. iPad-laddaren är lite starkare men det spelar ingen roll för iPhone. Om du däremot laddar en iPad med en iPhone-laddare tar det längre tid. Det finns två typer av sladdar till Apples iPad-laddare. Dels en med så kallad Lightning-kontakt. Det är en nyare modell. Fördelar med den är att den dels är mindre och dels går att vända åt båda hållen. Har du köpt ny iPhone har den en Lightning-kontakt. Den äldre kontakten är bredare och kallas 30-pinnarskontakt. Den går bara att sätta åt ena hållet i iPad. Du känner lätt igen den på att den är cirka 3 centimeter bred. Undvik att använda laddare och sladdar som inte är "MFI-certifierade". MFI står för Made For iPhone/iPad/iPod Touch. MFI-certifieringen innebär att tillbehören är testade och godkända av Apple. Det betyder att risken att de ska förstöra din iPad på grund av fel är liten.


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Annons:
[Jens]
2015-04-30, 16:24
#1

Jag var tvungen att leta fram info om detta med laddning för jag har hört annat än det du skriver. Dels att det inte är bra att ladda en gammal telefon med en ipad-laddare men det verkar vara fel.  Däremot så trodde jag det gick snabbare att ladda upp en iphone med en ipad-laddare men det verkar inte stämma det heller. Mycket man lär sig. 🙂

http://macworld.idg.se/2.1038/1.606718/batteripanik-sa-har-laddar-du-din-iphone-och-ipad-snabbare

adress
2015-05-01, 11:51
#2

Alla iPhone/iPad har inbyggd avkänning för vilken laddare man stoppar i. Så risken att det blir fel är obefintlig. Detta gäller dock inte senaste iPhone 6/+ Den kan tillgodogöra sig en högre laddningsspänning - som den i iPad laddaren - och det går snabbare att ladda. Kontentan är - använd samma laddare till båda om du vill. Förslagsvis den starkare iPad laddaren. En äldre iPhone gör ingen skillnad i tid - men tar heller ingen skada.

Människan är en konstig växt. Roten uppåt - och blana neråt.
Mac användare sedan 1985 - alla varianter av Apple.
Ha en bra dag. Bosse

Upp till toppen
Annons: